Nem mindig könnyű lenyűgözni egy weboldal látogatóit, és megtartani a figyelmüket.  A látogató a keresők végtelen dzsungelében százával találhat olyan weboldalakat, amelyek az őt érdeklő szolgáltatást nyújtják, és van, amelyiket rögtön be is zárja. Míg más weboldalakon olyan érdekes, játékos designt talál, hogy hosszú percekig elidőzik.

Persze néha egy túl érdekes weboldal, ami mindenáron le akarja nyűgözni a látogatót, könnyen elveheti a fókuszt a kínált termékről, szolgáltatásról. Így a végén már nem is emlékszik rá, mit kínált az oldal, csak arra, hogy milyen szép színes, érdekes volt a látogatói élmény. Azonban az ilyen kreatív megoldásokból sok ötletet lehet meríteni, ha a saját weboldalunkra szeretnénk valamilyen kreatív megoldást, amivel egy kicsit érdekesebbé tehetjük a tartalmainkat. Az alábbiakban bemutatjuk a kedvenceinket, amelyekből az utóbbi időben inspirálódtunk.

Sirup

sirup.online
Ma már többnyire a Spotifyon vagy más zenemegosztókon gyűjtögetjük a zenéinket; a lemezek, cédék közti keresgélés élménye pedig megmarad a gyűjtőknek. A Sirup nevű előadó karrierjének ötödik évfordulója alkalmából a lemezei között válogathatunk - három dimenzóban!

Alt text

Mario Carillo

marioecg.com
Szereted az optikai illúziókat? A Marioecg.comon gyönyörű kreatív vizuális animációkat, Mario Carillo művész munkáit láthatod - végtelenítve!

Alt text

Heleonic

heleonic.com
Látványos tud lenni, mikor egy termék felépítését animáció segítségével mutatják be egy-egy tévéreklámban, videóban, ilyet azonban már mindenki látott. Sokkal izgalmasabb, ha a terméket mi magunk szedhetjük virtuálisan elemeire, hát még ha a weboldal végiggörgetéssével tehetjük ezt meg.

Alt text

Dior - Dioriviera

capsule.dior.com
Ilyen kreatív termékbemutató oldalt még nem láttál. A belépés gombra kattintva nincs más teendőd, mint egyszerű görgetéssel végigjárni a virtuális fantáziahelyszínt, amelyben a Dior bemutatja kapszulakollekcióját.

Alt text

Atomus

atomus.io
Az Atomus kreatív design program weboldalán az egész oldalon játszani lehet a mozgatható elemekkel és a program előnézetével, ami szépen bemutatja, mi mindent van lehetőségünk megalkotni, ha magunkévá tesszük a terméket.

Alt text

Sam

saaa.am
Ennél elvontabb weboldalt még sosem láttunk. E kreatív absztrakt website minden elemét össze-vissza lehet mozgatni, ki- és elhúzogatni, kinyitogatni, átszínezni. Cseppet sem lineáris élmény!

Alt text

Makers Fund

makersfund.com
A Makers Fund oldalán egy menő három dimenzós animáció cikázik végig az egész oldalon, mely folyamatosan változtatja a textúráját, színét, mintáját - egyszerűen muszáj legörgetni az aljáig!

Alt text

Elespacio

elespacio.net
Az Elespacio egy spanyol kreatív ügynökség, amelynek minden aloldalán találsz valami szép és érdekes ötletet. A kocsonya rezeg, kis feliratok követik a kurzorodat, a kollégák a Harry Potter világát megidéző mozgó fotókról mosolyognak rád. Garantáltan itt fogod a legtöbb munkaidődet elpocsékolni - velünk is így esett.

Alt text


 

Érdekes volt számodra a cikk?

Ne maradj le a következő bejegyzésünkről sem!

Iratkozz fel hírlevelünkre és mi hetente küldünk neked hasznos tudnivalókat, érdekességeket!

Webergoline