Weboldalakat tervezni összetett feladat. Nem elegendő, ha az oldal funkcionálisan annyira tökéletesre van hangszerelve, hogy olyan gördülékenyen viszi végig a látogatót a tartalmain, mintha szánkóval siklana le egy kellemesen lankás, hóborította domboldalon... Az is fontos, hogy közben az elé táruló látvány lenyűgözze, és élvezettel görgesse végig mindazt, amit a képernyőn lát.

Hogy mindig szépet adhassunk ki a kezünk közül ügyfeleink részére, állandóan rajta kell tartanunk az ujjunkat a vizuális trendek pulzusán. Ezért a munkánk során folyamatosan inspirálódunk más weboldalak megjelenéséből. Keressük azokat a harmonikus megjelenésű weboldalakat, amelyek szép vizuális megoldásaikkal megnyugtatják a látogató lelkét, hogy szívesen időzzön a weboldalon. Szeretnénk megosztani veletek azokat a webhelyeket, amelyek az utóbbi időben a leginkább lenyűgöztek minket.

Kim Kneipp 

kimkneipp.com
Egy enteriőr designer csodálatos weboldalát láthatjátok. Fotóközpontú site, amelyen elsősorban a képek beszélnek önmagukért, de az oldal felépítése is olyan szépen rendezett, mintha Da Vinci szerkesztette volna meg az arányait. Annak dacára, hogy szinte bombázza a látogatót szebbnél szebb fotókkal luxus belső terekről, mégsem érződik túlzsúfoltnak. Egyszerűen kedvünk lenne beleköltözni.

kreatív webdesign

Cine Casero

cinecasero.uy
Szerelmes vagy a moziba? Rajongsz a régi filmeket? A Cine Casero a kollektív emlékezet megőrzésének szentelt szervezet, amely 2014-ben született azzal a céllal, hogy Uruguayban megünnepeljék a "családi filmek napját". A weboldal látványvilága régi filmek snittjeiből, kulisszafotókból építkezik, miközben az oldalt borító filteren mintha egy film peregne, vagy épp egy szalagot nézegetnénk kíváncsiságból a fény felé tartva. Mindezt szép, minimalista tipográfiával.

Alt text

Okey Studio

okeystudio.com
Legyünk őszinték: az Okey Studio weboldala teljesen áttekinthetetlen, de olyan szép, hogy ez senkit sem érdekel, aki odatéved. A fotóművészek porfolióit tömörítő weboldalon igazi élmény a görgetés. Az oldal készítői funkcionálisan tökéletesen kihasználták a (multi)parallaxban rejlő lehetőségeket anélkül, hogy a végeredmény erőltetett lenne. Az esetleges jelleggel ide-oda elmozduló elemek kellemetlenül ki tudnak zökkenteni az élményből, ami sajnos sok weboldalra jellemző, amely vért izzadva próbála lenyűgözni a látogatót. Az Okey Studio oldalán ezzel szemben a görgetéssel a folytonosság élményét kapjuk, mintha tényleg végigsétálnánk egy fotókiállításon, és némely képet közvetlen közelről látnánk, mást meg a terem másik végéből, különféle kompozíciókba rendezve a falakon.

Alt text

Forner Studio

forner.studio
Papír, üveg, alumínium és műanyag még sosem volt ennyire szép. Ismét egy weboldal, ahol a sok szöveg és effekt helyett hagyják a képeket beszélni. A Forner Studio csomagolásokat tervez főleg kozmetikumoknak, de más termékek is megtalálhatóak a palettáján, amire egyszerűen jó ránézni, mert az elemek olyan folyékonyan tűnnek elő a görgetéskor.

Alt text


Museo Thyssen

museothyssen.org
Ismét egy múzeumi séta. A Musei Thyssen oldala természetfotókat kombinál tájképfestészettel és visszafogott grafikával, nagyon ügyelve arra, hogy minden elem illeszkedjen a megálmodott esztétikai egységbe, amelyben mintha sétálnánk, de hogy egy művészeti kiállításon vagy egy természetvédelmi táj túraösvényén, azt nehéz megmondani: a festmények hasonlatossága a valóság képeivel összemossa az érzékelést.

Alt text

Sussex Taps

sussextaps.com
Vizuális szerelmeslevél vízcsapokhoz és zuhanyfejekhez? Miért is ne. A Sussex Taps  letisztult stílusú luxus csaptelepei számára ugyanolyan elegáns termékbemutató oldalt késztítettek. Csodálatosan éles képek, megnyerő animációk és háromdimenzós modellek szép természeti környezetben vagy éppen vonzó enteriőrökben egy stílusos weboldalon.

Alt text


Wonderwall Studio

wonderwall-studio.pl
A Wonderwall Studio művészi tapétákat forgalmaz, és a szépérzékükkel a weboldalt is kitapétázták. Ilyen finoman mozgó, lebegősen összeszerkesztett rétegekből álló weboldalt régen láttunk. A színek kellemesen tompák, az effektek nem tolakodóak, éppen annyi van mindenből, amennyi kell, hogy ezt a kellemes, légies hatást keltsék, amin megnyugtató pihentetni a tekintetünket.

Alt text

Érdekes volt számodra a cikk?

Ne maradj le a következő bejegyzésünkről sem!

Iratkozz fel hírlevelünkre és mi hetente küldünk neked hasznos tudnivalókat, érdekességeket!

Webergoline