Weboldalak hálójában, avagy miket találhatok az interneten?

1991-ben a világ 1 teljes weboldallal büszkélkedhetett, 2019-re ez a szám meghaladta a 1,5 milliárdot. Igaz, ezekből kb “csak” 200 millió aktív, de akkor is, hatalmas szám.

Ma már nem nagyon tudjuk elképzelni az életünket internet nélkül, ezt bizonyítja az is, hogy 10-ből 9 ember a mobiltelefonja nélkül nem indul el otthonról. Mielőtt elkalauzolunk benneteket a létező weboldalak változatos világába, nézzünk egy rövid áttekintést a legismertebbekről.

1995 – Amazon

1998 – Google

2001 – Wikipédia

2004 – Thefacebook

2005 – Youtube

2010 – Pinterest, Instagram

Rengeteg olyan oldallal gazdagodtunk az elmúlt években, melyek nélkül ma már talán el sem tudnánk képzelni az életünket. Gondoljunk csak arra, mi az első dolgunk, ha valamilyen kérdésünkre választ szeretnénk kapni. Megnyitjuk a Google-t, ahol 3,5 milliárd keresést indítunk naponta!

google

Most pedig szemezgessünk a weboldalak között

 

 • Kínos családi fotók –https://awkwardfamilyphotos.com
  Biztosan mindenkiről készült már olyan fotó, amit nem szívesen vállalna a nyilvánosság előtt. Ezen a weboldalon családi fotók tömkelegét találjuk, melyek nem úgy sikerültek, ahogyan azt tervezték. :D Láthatunk itt esküvői képen ártatlanul napozó hölgyeket, háttérben ijesztően álló próbababákat, vicces öltözékeket és még sorolhatnánk. Vessetek rá egy pillantást, megéri!
 • Amiket mindig is tudni akartál – https://www.todayifoundout.com
  Ennek az oldalnak az elolvasásához szükségeltetik némi angol tudás, szóval ha ennek birtokában vagytok mindenképp kattintsatok! Itt megtudhatjátok, hogy megúszna-e a királynő egy gyilkosságot, voltak-e elrejtve az egyiptomi piramisokban csapdák, hány hörcsög kellene egy lakás energiaellátáshoz, de a világ legelső viccét is elolvashatjátok.
 • Ha már rongyosra hallgattad a lejátszási listád – http://www.gnoosic.co
  Nincs más dolgod, mint megadni 3 együttest, akiket kedvelsz és a program máris kiköpi neked, hogy mit is hallgass ezentúl. Így nem kell többé kutatnod a jó számok után, pár kattintás, az ízlésednek megfelelő dalok megjelennek és csak arra várnak, hogy letöltsd őket.
 • Kíváncsi kísérletezőknek – https://littlealchemy2.com/
  Mi keletkezik a tűz és a föld kombinációjából? Mi lesz, ha a fémet homokkal párosítod? Mini labor unalmas percekre!
 • Mit együnk? Egy örök kérdés – http://myfridgefood.com/
  Nyissátok ki a hűtőt. Nézzétek meg mi lapul benne. Pipáljátok ki a rendelkezésre álló összetevőket. Készítsétek el a kiadott receptet! Élvezzétek a főztötöket! Látjátok? Nem is olyan nehéz. :)
 • A végére hagytuk a leghasznosabbat – http://runpee.com/
  Ki ne érezte volna már a moziban, hogy mindjárt szétrobban a hólyagja, de nem mer kimenni a teremből, mert mi van, ha éppen akkor játszódik majd a film csúcspontja? A következő alkalmazás megoldást nyújt erre az égető problémára, ugyanis jelzi, hogy mikor lesz olyan rész, amikor nyugodtan kisurranhatsz, ha a szükség úgy kívánja, nem maradsz le semmilyen fontos eseményről.

A lista pedig végtelen, hiszen megannyi érdekes, szórakoztató és tanulságos weboldal ékesíti a világhálót.

lemur

Magyarországon a legnézettebb weboldalak listáját az Index vezeti.

A 100-as listán helyet kapott még az Origo, a gyakorikerdesek.hu, a Máv-Start oldala, sőt utolsóként még a LIDL honlapja is befért. (http://ite.hu/legnezettebb-hazai-weboldalak-rangsora/)

Weboldala ma már szinte mindennek és mindenkinek van. Kell is, hogy legyen, hiszen az online jelenlét segít a legjobban bármilyen termék vagy szolgáltatás eladásában. Ha még nincs weboldalad, de szeretnél, esetleg a régit cserélnéd újabbra, fordulj hozzánk bizalommal. Weboldalkészítésben verhetetlenek vagyunk. ;)