Weboldal készítés kisokos – Így készül

A weboldal készítés rejtett folyamataiba fogunk most beavatni titeket. Végigvezetünk a munkálatokon az első pillanatoktól kezdve az utolsó simításokig.

Tehát minden vágyad egy új weboldal. Beírtad a Google keresőjébe, hogy weboldal készítés, ránk is találtál az interneten, majd kitöltötted az ajánlatkérő űrlapot. Mi is történik ezután?

A lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot. Elkészítjük a személyre szabott árajánlatodat és ha elfogadtad, el is kezdjük a munkát. A weboldal, amin keresztül a folyamatot bemutatjuk Teleki Gergő zongoraművész honlapja.

telekigergo_mockup

https://telekigergo.com/

 

Ha van már domain neved, egy lépést megspórolsz, de az sem baj, ha nincsen, ebben az esetben ezt mi elintézzük, neked csak a nevet kell kitalálnod. A kiindulási pont tehát egy üres WordPress alapú oldal, ami így néz ki.

weboldal

Első körben felmérjük, hogy milyen terveid vannak a weboldallal kapcsolatban. Van-e logód? Milyen színvilágot szeretnél? Kitaláltad-e a menüpontok nevét és struktúráját? Majd bekérjük tőled az oldalra szánt tartalmakat (képeket, szövegeket, videókat). Természetesen az sem baj, ha nincs konkrét elképzelésed, mert mi nagyon szívesen segítünk mindenben. A weboldal készítés tehát információgyűjtéssel indul. Teleki Gergő esetében egy önéletrajz formájában kaptuk ezt meg. Az ő kifejezett kérése csak az volt, hogy a kék szín jelenjen meg a weboldalon.

weboldal készítés

A galériába tartozó fotókat ő küldte el nekünk, a többi képet mi kerestük különböző stockfotós oldalakon. Önéletrajzából kiderült, hogy rengeteg helyen koncertezett már életében, ezt azzal próbáltuk érzékeltetni, hogy külön képekkel soroltuk fel a városokat, ahol járt.

weboldal készítés

Külön menüpontba tettük a színházi szerepléseit, valamint a zeneműveket, melyeket ő szerzett. A fejlécbe városok képeit raktuk, melyek esti órákban készültek, ugyanis ilyenkor nagyon szépen érvényesül a kék szín. Került az oldalra ezen kívül még blog fül és kapcsolat menüpont is. Mivel Gergő nemzetközi szinten tevékenykedik, az oldal angol verziójának elkészítése is szükséges volt.

weboldal készítés

A weboldal készítés során természetesen folyamatosan egyeztetünk az ügyféllel, így ő is pontról pontra nyomon követheti a történéseket. Miután mindennel elkészültünk, tartunk egy oktatást, melynek keretében megmutatjuk, hogyan tudod kezelni az oldaladat. Így nem okoz majd gondot, ha képet vagy szöveget szeretnél cserélni, esetleg blogposztot feltölteni. A végeredmény tehát egy olyan weboldal, melyet a későbbiekben teljes egészében te tudsz szerkeszteni.