Vállalkozóként fennmaradni a piacon nem könnyű, és bár tudjuk, hogy a valódi érték az okos megoldásokban, az ördögi részletekben és a minden részletre kiterjedő figyelmességekben rejlik, sajnos nem mindig a legkézenfekvőbb a munkánk precizitását ecsetelgetni az ügyfelek felé történő kommunikációban: a külcsín gyakran mindent visz.

Amikor valamilyen szolgáltatás után keresgélsz a neten, biztos találkoztál már te is olyan kreatív, informatív infografikákkal, amelyek amellett, hogy dekoratívak, gyorsan megismertettek a szolgáltatás menetével, amit igénybe kívántál venni. Ez a fajta vizuális kommunikáció sokkal gördülékenyebb, mint egyszerű folyó szöveggel tájékoztatni a leendő potenciális ügyfeleket. Egy jól megválasztott, látványos infografika segítségével úgy tudod bemutatni a vállalkozásod működését, hogy közben a látogató kellemes grafikai kompozíciókon legelteti a szemét, és megragad az emlékezetében, így nagyobb eséllyel fog visszatérni a weboldaladra. Ilyen infografikákat ma már egyre több helyen látni, szinte kötelező elem, amennyiben érdekes, informatív tartalmat akarunk létrehozni, amin a látogató szívesen időzik el hosszan.

Ingyenes infografika készítő alkalmazások a neten

Szerencsére egy infografika elkészítéséhez nem feltétlenül van szükség grafikusra, ugyanis az internet tárháza rengeteg ingyenes infografika készítő lehetőséget rejt magában, amit egy kisvállalkozás vagy akár egy egyéni vállalkozó számára nagyon hasznos lehet, hogy megragadja vele a célközönsége figyelmét. A legtöbbjükbe pár másodperc alatt, Google accounttal lehet regisztrálni és indulhat is a móka. Lássuk őket!

Venngage: ha nehezen szakadsz el a szövegtől

venngage.com
A Venngage-ben leginkább szövegközpontú, business stílusú template-ekből válogathatsz.

Venngage - ingyenes infografika készítő

Visme, ahol mindent is megtalálsz

my.visme.co
A Visme.co-n több száz különböző stílusú, jól variálható sablon közül választhatsz, melyek típus szerint csoportosítva vannak. Például csak összehasonlító ábrákból 106 félét találsz!

Alt text

Canva, mint infografika készítő

canva.com
A harmadik az ingyenes infografika készítő a sorban a Canva. Bizony, a Canva nemcsak csinos instagram és Facebook posztok, hanem infografikák készítésére is alkalmas.

Alt text

Piktochart, a rajztanár ingyenes infografika készítéshez

piktochart.com
A Piktocharton szemérmetlen mennyiségű sablont találsz, és az átalakításuk nagyon könnyű: az alkalmazás segítségével pofonegyszerűen tudod beállítani a jó arányokat, a szimmetriát. Szinte lehetetlen elrontani.

Alt text

Infogram

infogram.com
Ebben az alkalmazásban több fizetős csomag van, amelyek különböző árakban vannak, ám az ingyenes verzióban is akadnak szép, letisztult ingyenes infografika template-ek, amelyekbe ha új elemet illesztesz, automatikusan alkalmazkodnak az alap sablon stílusához.

Alt text

Snappa: ingyenes infografika művészeknek

snappa.com
A Snappában is vannak előre kész ingyenes infografika template-ek, de ha szeretnénk, teljesen szabadon szerkeszthetjük, amit kigondoltunk. A hozzáadható grafikák látványvilága ebben a legkreatívabb, ezért divattal, stílussal, kézműves munkákkal foglalkozó kisvállalkozások számára lehet ideális.

Alt text

 

Érdekes volt számodra a cikk?

Ne maradj le a következő bejegyzésünkről sem!

Iratkozz fel hírlevelünkre és mi hetente küldünk neked hasznos tudnivalókat, érdekességeket!

Webergoline