A legelső emoji Kevin McKenzie nevéhez fűződik. Így nézett ki  -)

Három évvel később Scott Fahlman hozzá illesztett egy kettőspontot, így nyerte el a ma is használatos formáját. 🙂

2021-ben már 3️⃣3️⃣5️⃣3️⃣ db emojival fejezhetjük ki mondanivalónkat az interneten. A legnépszerűbb fejecske a sírva röhögős, ezt követi a piros szív, majd a szívszemű mosolygós arc. 😂❤️😍

emoji

A Twitteren használt emojik használatát például egy külön oldalon nyomon lehet követni. Az Emojitracker minden emoji mellett láthatunk egy számot, rákattintva pedig előjönnek a twitter üzenetek, amikben használják őket.

emoji

Az emojival való történetleírás is népszerűvé vált. Kitaláljátok melyik filmről van szó?

G(arfield) mail

Még jóval a most ismert G-mail megjelenése előtt a lasagna imádó Garfield is kínált egy ingyenes email szolgáltatást, melynek neve Garfield’s G-mail volt.

Image: gmail.garfield.com via Internet Archive

Az első webkamera

A Cambridge-i egyetem dolgozóinak volt egy elég nagy problémája. Idegesítette őket, ha üresen találták a Trójai szobában található kávéfőzőt. Ennek a problémának a kiküszöbölésére két ott tevékenykedő tervező elkészítette a világ első webkameráját, így mindenki figyelhette a saját gépéről, hogy van-e még kávé a kannában.

A YouTube első videója

Gondoltátok volna, hogy egy videó, amin valaki egy állatkertben sétál elérhet 162 613 070 megtekintést? A népszerűsége valószínűleg azért ekkora, mert ez volt az első videó, amit feltöltöttek a legnagyobb videómegosztó oldalra 2005-ben. Jawed Karim a YouTube egyik alapítója a San Diegoi állatkertet mutatja be a videót pedig az “Én az állatkertben” címet adta.
https://www.youtube.com/watch?v=jNQXAC9IVRw

Ha már YouTube...2021-re a legnézettebb videó 8,37 milliárd megtekintéssel a Baby Shark című csodálatos alkotás, ami elsősorban gyerekeknek készült.
https://www.youtube.com/watch?v=XqZsoesa55w
 

Lovaggá ütve

Tim Berners-Lee nevéhez fűződik a Világháló vagyis a World Wide Web. Az áttörő sikerért Erzsébet királynő 2004-ben lovaggá ütötte. Tim Berners más néven az “Internet Atyja”. (Father of the Web)
A “//” az URL-ek elején egyáltalán nem szükségesek. Berners Lee ezt azóta bánja.
Lovaggá ütve

Ezt a NeXT számítógépet használta Tim Berners-Lee a World Wide Web megalkotásához

Forrás

Az első eladott áru

Mi lehetett az első termék, amivel kereskedtek a neten? Hát nem ruha és nem is élelmiszer. Az bizony egy zacskó fű volt, amit 1971-ben stanfordi diákok árulták többi diáktársuknak a neten.

Netezés mobilon

Ma már teljesen természetesnek vesszük, hogy a telefonunkon is tudunk internetezni, azonban nem volt ám ez mindig így. Az első mobil, ami tudott kapcsolódni az internetre a Nokia 9000 volt, 1996-ban Finnországban. Ekkor még olyan magasak voltak a szolgáltatói díjak, hogy nem igazán terjedt el a használata. A mobilos netezés 1999-2000 körül vált elérhetőbbé az emberek számára.

A pillanat ereje

Hány képet posztolnak Instán, hány Google keresést indítanak, hány e-mailt küldünk el 1 másodperc alatt? Ezen az oldalon valós adatokat közölnek minderről.
91 483 keresés
3 019 833 email
1067 Insta poszt
Mindössze egy másodperc alatt!

A pillanat ereje

Wayback Machine

Ha egy kis időutazást tennénk az internet történetében, ezen az oldalon megtehetjük. Csak be kell írnunk a weboldal címét, melyről többet szeretnénk megtudni. Vegyünk egy példát. Ha bepötyögjük a keresőbe, hogy www.google.com, az oldal kiadja a Google eddigi kinézeteit, adatokat róla, még egy naptár is rendelkezésünkre áll. Válasszunk egy évet és már elénk is tárul milyen is volt a Google régebben. Fedezzétek fel az internet történelmét!


Wayback MachineGoogle (2000.07.19.)

1991 óta hihetetlen változások történtek tehát a világhálón. Ugrásszerűen megnőtt a weboldalak és a feltöltött tartalmak száma. Egy dolog biztos, aki szeretne jelen lenni a világ életében, annak mindenképpen fent kell lennie a neten. Szóval, ha weboldalad nem naprakész keress minket bátran! Mi a weboldal készítés minden apró részletére figyelmet fordítunk. Talán el sem hinnétek mennyi mindennek kell megfelelni ahhoz, hogy a látogatók ott is maradjanak az oldalatokon!

Érdekes volt számodra a cikk?

Ne maradj le a következő bejegyzésünkről sem!

Iratkozz fel hírlevelünkre és mi hetente küldünk neked hasznos tudnivalókat, érdekességeket!

Webergoline